Jobbnorge.no trenger JavaScript for at alle funksjonene skal virke. Vennligst slå på JavaScript i nettleseren og prøv igjen.

Personvernerklæring

Personvernerklæring

Jobbnorge AS ("Jobbnorge" og "vi") er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Vi er behandlingsansvarlig for din brukerprofil hos oss. I den forbindelse har vi ansvaret for at opplysningene som vi har om deg brukes i tråd med personvernlovgivningen.

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke rettigheter du har. Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.


Hvilke personopplysninger har vi om deg

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, har vi typisk disse opplysningene om deg:

Brukeropplysninger. Informasjon som du oppgir når du velger å opprette en profil på Jobbnorges rekrutteringsportal, som kontaktinformasjon, bosted, fødselsdato, CV, vitnemål, attester og hvilke stillinger du er interessert i.

Opplysninger om bruk på nettsidene. Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der.


Hvordan bruker vi opplysningene

Her er de viktigste formålene som vi bruker opplysningene til:



  1. 1. Opprette brukerprofiler. Vi bruker opplysninger til å gi deg anledning til å opprette brukerprofil på vår rekrutteringsportal. Til dette formålet bruker vi brukeropplysninger.

  2. 2. Kundeservice. Vi bruker opplysninger i forbindelse med at du kontakter oss, for å yte service og administrere din profil. Til dette formålet bruker vi brukeropplysninger.

  3. 3. Utsendelse av informasjon: Vi bruker din kontaktinformasjon (f.eks. adresse og epostadresse) til å sende deg informasjon relatert til din brukerprofil, samt varsel om nye stillinger du har bedt om. Til dette formålet bruker vi brukeropplysninger.

  4. 4. Sikkerhetslogging: Vi logger alle forespørsler mot rekrutteringsportalen (med IP adresse) på servernivå for å kunne ha dokumentasjon ved eventuelle sikkerhetsbrudd. Til dette formålet bruker vi opplysninger om bruk på nettsidene.

  5. 5. For å forbedre vår nettside. Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker og forbedre din brukeropplevelse på Jobbnorges nettside. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Til dette formålet bruker vi opplysninger om bruk på nettsidene.

  6. 6. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg. Til dette formålet bruker vi opplysninger om bruk på nettsidene.

Det rettslige grunnlaget for formål 1, 2 og 3 og 4 er å oppfylle vår avtale med deg og for å oppfylle våre rettslige forpliktelser. Det rettslige grunnlaget for formål 5 og 6 er vår berettigete interesse i å kunne forbedre og videreutvikle våre tjenester.


Hvem deler vi personopplysninger med

Vi vil utlevere personopplysningene dine til potensielle arbeidsgivere som du har søkt stilling hos gjennom Jobbnorges rekrutteringsportal eller dersom du har valgt å offentliggjøre din CV for arbeidsgivere. Disse virksomhetene er behandlingsansvarlige for sin behandling av personopplysninger om deg. Dersom du har spørsmål eller andre henvendelser knyttet til deres behandling av dine personopplysninger, ber vi deg om å kontakte dem direkte.

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss, slik som IT-leverandører. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.


Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for. Dette innebærer typisk at vi sletter:

Brukeropplysninger når du sier opp profilen eller hvis du har vært inaktiv bruker i over 24 måneder.

Opplysninger om bruk på nettsidene senest innen seks måneder.

Kommunikasjon senest innen tre år.

Vi vil uansett lagre opplysninger så lenge det følger av lov, og der det oppstår et særlig behov, f.eks. ved klager eller krav som rettes mot oss eller av oss.


Dine rettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å logge deg inn på din brukerprofil hos oss eller ved å ta kontakt med oss. Dine rettigheter omfatter:

Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.

Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.

Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg.

Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.

Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.

Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned. 

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.


Bruk av informasjonskapsler

Vi benytter såkalte informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen på jobbnorge.no. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din er at jobbnorge.no ikke vil fungere optimalt.

Formålet med de fleste informasjonskapslene er å sørge for funksjonalitet på nettstedet, som for eksempel å ivareta inn-/utlogging og dine språkinnstillinger for oversettelse av nettstedet. I tillegg bruker vi verktøy som analyserer trender og bruk av nettstedet, slik at vi kan gjøre nettsidene våre bedre for deg som besøker oss på nett. Informasjonen vil kun benyttes internt og vil ikke videreføres til noen 3. part og/eller andre personer utenfor Jobbnorge AS.


Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.


Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon:
E-postadresse: privacy@jobbnorge.no
Telefonnummer: 75 50 22 29
Adresse: Postboks 1401, 8002 Bodø, Norge