Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om Stortingets virksomhet og folkestyret, og har ansvar for å drifte og modernisere Stortingets bygninger og systemer på en måte som ivaretar de historiske verdiene.

Stortingets administrasjon er organisert i syv avdelinger og har 490 medarbeidere. Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen», og vi søker deg som ønsker å bidra til at disse etterleves i Stortinget.

Stortinget søker vikar til omvisninger og formidlingsoppgaver

Kommunikasjonsavdelingen har 40 medarbeidere som jobber bredt kommunikasjonsfaglig med demokratiopplæring, omvisninger, arrangementer, trykkeri, grafiske produkter, kontakt med pressen og ansvar for utvikling og drift av stortinget.no og andre digitale flater.

I avdelingen er det nå ledig et vikariat som omviser (seniorkonsulent/rådgiver) med snarlig tiltredelse og med varighet på ett år fra tiltredelsesdato.

Vikariatet ligger i seksjon for besøk og formidling som har som overordnet oppgave å formidle kunnskap om Stortingets virksomhet – parlamentets historie, arbeidsmåte og oppgaver. Seksjonen har ansvar for besøk, omvisninger, læringsspill og arrangementer i Stortingets regi.

Hovedarbeidsområdet for vikariatet er formidling om Stortinget og vårt demokratiske styresett gjennom omvisninger, undervisning og veilederoppgaver i lærings- og opplevelsessentre. Den som ansettes må kunne ta del i seksjonens øvrige arbeidsoppgaver og det må påregnes lørdagsarbeid.

Vi søker deg som er engasjert og utadvendt, og som evner å formidle kunnskap og oppnå god kontakt med publikum, særlig ungdom. Du må følge godt med i det politiske liv, kunne improvisere og konkretisere dagsaktuelle problemstillinger i arbeidet, og det er ønskelig med god kjennskap til Stortinget og det parlamentariske system.

For stillingen kreves det høyere utdanning, minimum bachelorgrad, primært innen samfunnsvitenskapelige fag, gjerne pedagogikk, eller andre relevante fagområder. Du må være initiativrik, serviceinnstilt, strukturert og en god formidler, både skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk og gjerne og et tredje språk. Både nynorsk og bokmål vil være aktuelle arbeidsspråk for den som ansettes. Det vil bli lagt vekt på personlige egenskaper som selvstendighet og gode samarbeidsevner.

Den som ansettes må sikkerhetsklareres på nivå konfidensielt.

Vi kan tilby
Stortinget kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, med en unik arbeidsplass sentralt beliggende i Oslo sentrum. Stillingen lønnes som seniorkonsulent/rådgiver i lønnsspenn for tiden kroner 496 600–586 100 per år avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid. Tiltredelse etter avtale.


Stortingets administrasjon har sluttet seg til avtalen om et inkluderende arbeidsliv og vil legge arbeidsforholdene til rette ved behov. I samsvar med offentleglova kan en søker offentliggjøres selv om han/hun har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet.


Spørsmål om stillingen kan rettes til kommunikasjonssjef Siv Nordrum, telefon 918 80 763 eller seksjonsleder Mona Mortensen Krane, telefon 984 49 796 .

Søknad, CV og attester/vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk via denne siden "Søk stillingen" innen 20. desember 2018. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt sendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring. Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

 

 

 

 

 

 

 

Søk stillingen

Om stillingen

 • Søknadsfrist
  20. desember 2018
 • Arbeidsgiver
  Stortinget
 • Nettside
 • Kommune
  Oslo
 • Jobbnorge-ID
  161484
 • Intern-ID
  2018/5244
 • Omfang
  Heltid
 • Varighet
  Vikariat/Midlertidig

Om søknader

 • Søknader for denne stillingen registreres i et elektronisk skjema på jobbnorge.no
 • Du må fylle ut: Standard CV
 • Vennligst opplys i søknaden hvor du først så stillingsutlysningen!

Se mer

Finn andre stillinger