Fylkesmannen er Kongen og Regjeringens representant i fylket, og skal arbeide for å følge opp Stortingets og Regjeringens mål og retningslinjer. Arbeidsoppgavene dekker et vidt arbeidsfelt og omfatter bl.a. tilsyn med kommunenes økonomi og forvaltning, sosialfaglige og familierettslige saker, samfunnstrygghet og beredskap, og oppgaver innenfor helse-, utdannings-, landbruks- og miljøvernsektoren. Fylkesmannen skal også samordne den øvrige statlige forvaltningen i fylket, og ta del i samarbeid og samhandling mellom stat, fylkeskommune og kommuner.

 

Fylkesmannen er administrativt underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og utfører oppgaver for en rekke departement og direktorat.


Ledig embete som fylkesmann i Troms og Finnmark (åremål)


Fylkesmannsembetene i Troms og Finnmark slås sammen fra 1. januar 2019, og vil ha delt lokalisering. Det opprettes samtidig et embete som fylkesmann for det nye sammenslåtte embetet. Fylkesmannen vil lede en forvaltningsenhet med omfattende oppgaver og med ca. 265 ansatte. Kontorsted vil være delt mellom Tromsø og Vadsø, med hovedsetet i Vadsø, der også fylkesmannen skal ha sitt kontor.

Den som søker må ha bred samfunnsinnsikt og høyt samfunnsengasjement, og ha erfaring fra og innsikt i offentlig forvaltning og dens virkemåte. Erfaring som leder på høyt nivå fra offentlig og/eller privat virksomhet eller fra organisasjonsarbeid, må kunne dokumenteres. Evne og vilje til problemanalyse og resultatoppnåelse, nyorientering og utvikling vil bli vektlagt, sammen med dokumenterte resultater fra omstillings- og integreringsprosesser. Det er ønskelig med høyere utdanning. 

En viktig oppgave for fylkesmannen er samordning av statlige sektoroppgaver i relasjon til kommunene og fylkeskommunen. Det blir derfor lagt vekt på evne til samarbeid og konflikthåndtering, i tillegg til gode sosiale egenskaper. Videre bør søkeren ha gode evner til intern motivering og ekstern profilering av oppgavene og organisasjonen.

Embete som fylkesmann i Troms og Finnmark (kan bli navnendring) etableres fra        1. januar 2019, med tiltredelse fra dette tidspunktet. Lengden på åremålet er seks år, med mulighet for reoppnevning i en ny seksårsperiode etter offentlig kunngjøring og konkurranse.

Embetet er innplassert i lederlønnssystemet i staten. Innskudd til Statens pensjonskasse blir trukket fra i samsvar med gjeldende vedtak. Ut fra prinsippet om åpen saksbehandling når det gjelder stillinger av særlig stor offentlig interesse, vil navnene på søkerne bli ført opp på offentlig søkerliste.

For nærmere opplysninger om embetet, ta kontakt med departementsråd Eivind Dale, tlf. 22 24 68 08, eller ekspedisjonssjef Cathrin Sætre, tlf. 22 24 42 85.

Søknadsfristen er 8. august 2017.


Ledig embete som fylkesmann i Troms og Finnmark (åremål)

Denne stillingen er ikke aktiv.

Om stillingen

  • Søknadsfrist
    Avsluttet
  • Arbeidsgiver
    Kommunal- og distriktsdepartementet
  • Nettside
  • Kommune
    Tromsø - Romsa, Vadsø
  • Jobbnorge-ID
    139628
  • Intern-ID
    KMD 2017/20
  • Omfang
    Heltid
  • Varighet
    Åremål

Se mer

Finn andre stillinger