Barne-, ungdoms- og familieetaten

Røvika ungdomssenter

Barne-, ungdoms- og familieetatens fem regioner har som hovedoppgave å drive etatens institusjoner og familievernkontor. I tillegg har regionene ansvar for fosterhjemsrekruttering og oppgaver knyttet til adopsjon. Barn, unge og deres familie skal få riktig hjelp til rett tid uansett hvor de bor i Norge. Bufetat sine fem regioner og Bufetat Senter for administrasjon og utvikling rapporterer til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet som er underlagt Barne- og likestillingsdepartementet.

Bufetat, region nord, med administrasjon i Alta, omfatter de tre nordligste fylkene med totalt ca. 700 ansatte.

Røvika ungdomssenter er en akuttinstitusjon med 8 plasser for ungdom i alderen 13 - 18 år, fordelt på to avdelinger, Tunet og Skogly. Institusjonen ligger i Røvik i Fauske kommune, 8 km vest for Fauske sentrum. Utfra endring i organisering av akuttilbudet i Region nord vil ansvar for beredskapshjemmene i regionen legges til Røvika ungdomssenter. Avdeling for beredskapshjemmene er plassert ved Røvika ungdomssenter, og vil ha rådgivere for oppfølging av beredskapshjemmene med kontorsted Bodø/Helgeland, Sortland, Tromsø og Hammerfest. Ansatte ved Beredskapshjemavdelingen har oppfølging av beredskapshjemmene ved plassering av barn. Avdelingen har 51 beredskapshjem for akutt og kortvarige plasseringer fordelt i hele Nord-Norge og har systematisk veiledning og oppfølging av hjemmene. Akuttelefon for Region nord vil ligge til Røvika ungdomssenter utenom kontortid.

Røvika ungdomssenters hovedoppgaver er ivaretakelse og trygg omsorg i den akutte fasen, kartlegging, analyser, samt miljøterapeutiske observasjoner og tilnærminger. Vi søker å finne styrker /ressurser og barrierer hos ungdommen, og på den måten bidra til å finne videre tiltak. Institusjonen gir god omsorg og trygghet gjennom tydelige strukturer og grenser. Det jobbes systematisk og planmessig med å etablere mer varige løsninger som ivaretar ungdommens behov på lengre sikt.

Miljøterapeut i 100 % fast stilling

Denne stillingen er ikke aktiv.

Om stillingen

  • Søknadsfrist
    Avsluttet
  • Arbeidsgiver
    Barne-, ungdoms- og familieetaten
  • Nettside
  • Kommune
    Fauske - Fuossko
  • Jobbnorge-ID
    136112
  • Intern-ID
    Nord 38/17
  • Omfang
    Heltid
  • Varighet
    Fast

Se mer

Finn andre stillinger