Nord universitet tilbyr utdanninger på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Det tas årlig opp studenter til mer enn 180 studier innenfor både profesjonsutdanning og teoretiske disiplinfag. Nord universitet har rundt 1200 ansatte og 12 000 studenter fordelt på studiestedene Stokmarknes, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal. Med nærhet til samfunns-
og arbeidsliv skal Nord universitet bidra til å løse regionale, nasjonale og globale utfordringer.

Avdeling for lærerutdanning ligger på Røstad i Levanger. Avdelingen har rundt 1600 studenter og ca 120 tilsatte. Avdelingen driver forskning og undervisning innen fagområdene grunnskolelærerutdanning 1-7 og 5-10, barnehagelærerutdanning, praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfaglærere, skuespillerutdanning, faglærerutdanning i musikk, faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsvitenskap og mastergradsstudium i kroppsøving. Avdelingen ivaretar nasjonalt ansvar innen sørsamisk språk og kultur.


Førsteamanuensis i matematikkdidaktikk

Ved Nord universitet, Avdeling for lærerutdanning, studiested Levanger, er det ledig 1-2 faste stillinger som førsteamanuensis i matematikkdidaktikk fra 1. august 2016. Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for tilsetting som førsteamanuensis, kan det bli aktuelt med tilsetting som førstelektor.

Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast tilsetting som førsteamanuensis/førstelektor, kan det bli aktuelt med midlertidig tilsetting for inntil tre år. Søknad om fast tilsetting med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Tilsettingen blir fast, dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Dersom det ikke melder seg søkere som verken er kvalifisert for fast eller midlertidig tilsetting som førsteamanuensis/førstelektor, kan det bli aktuelt å tilsette midlertidig/ fast i stilling som universitetslektor.

Stillingen har kontorsted i Levanger. Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.

Faggruppen i matematikk arbeider med å ta inn viktige deler fra nyere matematikkdidaktisk forskning for å utvikle en praksisrettet utdanning av lærere i matematikk i skolen. Nord universitet er, etter oppdrag fra Utdanningsdirektoratet, tilbyder av nasjonalt kompetansegivende studier innen matematikk og regning som grunnleggende ferdighet, i tillegg til at universitetet er involvert i nasjonale etterutdanningssatsninger.

 

Vi søker etter personer med interesse for å engasjere seg i denne typen utviklingsvirksomhet i samarbeid med vårt eksisterende fagmiljø i universitetet.


Arbeidsoppgaver:

  • Undervisning
  • Forskning og utvikling
  • Veiledning og praksisoppfølging
  • Eksamensarbeid

Undervisningsoppgavene vil for det meste være knyttet til 5-årig lærerutdanning (GLU 1-7 og GLU 5-10), etter- og videreutdanning for lærere og 3-årig barnehagelærerutdanning (BLU).

 

Kvalifikasjoner:

For tilsetting i stilling kreves :

  • som førsteamanuensis – doktorgrad i relevant fagområdet
  • som førstelektor - førstelektorkompetanse
  • som universitetslektor - mastergrad/hovedfag innen matematikk eller matematikkdidaktikk

Det kreves dokumentert praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller erfaring med undervisning og veiledning.

 

I tillegg vil følgende kvalifikasjoner vektlegges:

  • Gode kunnskaper i bruk av IKT i undervisningssammenheng.
  • Gode undervisnings- og formidlingsevner, interesse og engasjement for fagfeltet.
  • God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter, kolleger, praksisskolene.
  • Søkeren må beherske norsk eller annen skandinavisk språk både muntlig og skriftlig.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

 

Generelle kriterier for tilsetting i fagstillinger ved universitetet går fram av "forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger", se forskriften her. 

 

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det kan også bli aktuelt med prøveforelesning.

 

Kontaktpersoner:

  • Arve Thorshaug, studieleder v/faglige spørsmål, tel: 74 02 27 09/99 70 47 98
  • Dag Gulaker, høgskolelektor v/faglige spørsmål, tel: 74 02 25 87
  • Shirin Moradi, rådgiver v/spørsmål om søknad og CV, tel: 74 02 27 08

Lønns- og arbeidsvilkår
Stillingen lønnes etter Statens regulativ, lpl. 17 510, kode 1011 for førsteamanuensis, kode 1198 for førstelektor og kode 1009 universitetslektor.

Som ansatt ved Nord universitet får du medlemskap i Statens pensjonskasse samt andre velferdsgoder. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

Den som tilsettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endringer i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganiseringer ved Nord universitet.

Det er et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Søknad
Søknaden må omfatte en fullstendig curriculum vitae, kopi av vitnemål og attester, fullstendig liste over utdanning og vitenskapelige arbeider. Det er også anledning til å legge ved inntil 15 relevante publikasjoner/vitenskapelige arbeider som søkeren ønsker skal tas i betraktning ved vurdering, og en liste over disse.
Annen aktivitet som vurderes relevant for stillingen, og ønskes tatt i betraktning ved vurderingen må dokumenteres.

Søknaden sendes elektronisk innen 13. mai 2016.

All dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort, selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.


Forhåndsvisning
Søk stillingen

Om stillingen

  • Søknadsfrist
    Avsluttet
  • Arbeidsgiver
    Nord universitet
  • Nettside
  • Kommune
    Levanger
  • Jobbnorge-ID
    123924
  • Omfang
    Heltid
  • Varighet
    Fast

Se mer

Finn andre stillinger