Om danseprosjektet Bygda Dansar Rogaland.

Bygda Dansar er et nasjonalt danseprosjekt som er utviklet og eid av Norsk Senter for folkemusikk og folkedans (http://bygdadansar.no). Prosjektet blir gjennomført fylkesvis og går over tre år. Rogaland er det tiende fylket Bygda Dansar går i. Prosjektperioden er fra august 2016 til juli 2019. Blant målene for prosjektet er å sikre at landet til en hver tid har gode frilans tradisjonsbærere som kjenner kulturarven vår og kan delta i dansekunstproduksjoner. I samarbeid med fagmiljøet ved sentret utvikles kontinuerlig ideer og teknikker for formidling, undervisning og presentasjon av samværsdans og scenisk dans på tradisjonsdansens premisser. Målgruppen er unge dansere (15-19 år) som får kjennskap til sin lokale/ regionale dansetradisjon og folkemusikk (skoleelever og deres lærere). Interesserte ungdom rekrutteres til et gratis prosjekt som gir ungdommene et dansetilbud på godt teknisk og kunstnerisk nivå. Det brukes bl.a. profesjonell koreograf til midt- og sluttforestillinger. Det er et mål å stimulere til dans som sosial aktivitet og næring i regionen. Prosjektet bidrar med fagdager til dansemiljøet i regionen. Danseforbilder, musikere, med-instruktører og andre medhjelpere søkes primært lokalt. Bygda dansar-prosjektene bemannes med ca. 150 % stillingsressurser, og en del innleie/kjøp av tjenester.


Om Stiftinga for folkemusikk og folkedans

Norsk Senter for folkemusikk og folkedans er utøvende organ i Stiftinga for folkemusikk og folkedans (Sff, http://www.folkemusikkogfolkedans.no/). Stiftinga er hovedsakelig finansiert av tilskudd fra Kulturdepartementet og hadde ei ramme på 13 millioner i 2015. Hovedmålet er å: "..fremja, verna og føra vidare norske folkemusikk- og folkedanstradisjonar som eit uttrykk for kulturell identitet og som bærar av særeigne kvalitetar". Sentret driver arkivarbeid, forskning og formidling og har en av de største samlingene av folkemusikk og tradisjonsdans i Nord-Europa. Det er akkreditert NGO av UNESCO som samarbeidspartner i arbeidet med immateriell kulturarv. Arkivmaterialet brukes av pedagoger, utøvere, studenter, forskere, privatpersoner og frivillige organisasjoner. Det er over 16 stillinger knytta til sentret. Vi har et ambisiøst, nyskapende miljø med bredt nettverk nasjonalt og internasjonalt.

 

Fagkonsulenter i dans

Denne stillingen er ikke aktiv.

Om stillingen

  • Søknadsfrist
    Avsluttet
  • Arbeidsgiver
    Norsk senter for folkemusikk og folkedans
  • Nettside
  • Kommune
    Bjerkreim, Bokn, Eigersund, Gjesdal, Haugesund, Hjelmeland, Hå, Karmøy, Klepp, Kvitsøy, Lund, Randaberg, Sandnes, Sauda, Sokndal, Sola, Strand, Suldal, Time, Tysvær, Utsira, Vindafjord
  • Jobbnorge-ID
    123464
  • Intern-ID
    Bygda dansar Rogaland
  • Omfang
    Deltid
  • Varighet
    Engasjement

Se mer

Finn andre stillinger